Het bestellen van een bruidstaart kan een fantastische maar ook overweldigende ervaring zijn. Het is normaal dat je je afvraagt welke vorm, ontwerp en vulling geschikt is voor jullie dag, maar het kan zeker geen kwaad om enkele opties te verkennen voor je een beslissing neemt. Misschien wil je iets elegant zoals een klassieke ronde of vierkante taart met afwisselende lagen glazuur ertussen, of zoek je juist naar iets ‘anders dan anders’ of een zeer uitbundige extravagante taart.

 

 1: Wat voor smaak vind je lekker?

Heeft u een bepaalde smaak in gedachten? Misschien wil je vanille, chocolade, of iets meer exotisch zoals pistache. Wil je wel of geen vulling met fruit, of heb je zelf nog creatieve ideeën over de smaak? Het is immers jullie dag, dus het moet aan jullie wensen voldoen. Denk ook na of jullie, of jullie gasten, bepaalde allergieën of voedselrestricties hebben om rekening mee te houden.  

2: Wat voor soort taart wil je?

Rond, vierkant, gelaagd, of gestapeld? Of een naked cake, of een drip-cake? Sluit je ogen en zie je taart voor je; wat zie je dan? Je hoeft niet vast te houden aan de klassieke stapeltaart (wat ook prachtig blijft natuurlijk), maar misschien wil je wel een lagere taart, of meerdere kleine taarten. Wees creatief!

3: Wat voor decoratieve elementen wil je op de taart?

Wil je bijvoorbeeld bloemen, linten of parels? Of juist helemaal geen poespas? Of misschien is er iets wat juist heel erg goed bij jullie persoonlijk aansluit wat je als decoratie terug zou willen zien op de taart.

 

4: Welk formaat heb je nodig?

 Is deze taart alleen voor de huwelijksceremonie, of wordt hij ook aangesneden en geserveerd aan de gasten van de receptie? Zo ja, hoeveel mensen worden er verwacht? Hou ook rekening met dat iemand zijn/haar stukje laat vallen en dat je misschien de bovenste verdieping, of een deel van de taart wilt bewaren en/of invriezen.

  

Wij raden altijd aan om het eerste pre-bruiloft feestje al te vieren door aan een bruidstaart proeverij mee te doen! Zo kun je je orienteren op de vormen en de mogelijke decoratie, maar je kunt vooral ook lekker proeven! Zo krijg je echt een hoop ideeen om op bovenstaande vragen antwoord te geven en je maakt er al een prachtige (en overheerlijke) dag van!

 

 

Als je ons een berichtje stuurt kunnen we je informeren over hoe dat werkt en nemen we even contact met je op!

 

  

14 + 2 =